Сенатът на САЩ прие законопроект за възобновяване на програмата от Втората

...
Сенатът на САЩ прие законопроект за възобновяване на програмата от Втората
Коментари Харесай

САЩ възродиха закон от Втората световна война заради Украйна

Сенатът на Съединени американски щати одобри законопроект за обновяване на програмата от Втората международна война, която разрешава по-ефективно да се изпраща оръжие и други доставки в Украйна, заяви " Политико ".

Законът за ленд-лиза за отбрана на демокрацията в Украйна ще форсира изпращането на значимо военно съоръжение, като се заобиколят бюрократичните пречки. На процедура законът разрешава Съединени американски щати да дават под наем въоръжение, което страната адресат изплаща по-късно. 

Смята се, че програмата за ленд-лиза, създадеда през Втората международна война, е помогнала за поврат във войната, защото Съединени американски щати стартират да пращат по-бързо оръжие на съдружниците. 

" Сенаторите бързо поддържаха предлагането, защото украинската армия потвърди, че може да даде отпор на съветската войска, която нападна укрански градове от края на февруари. ", оповестява " Политико ".

По-рано през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разпореди да се отдели спомагателна военна помощ на Украйна за 100 милиона $. Тя включва артикули за защита, услуги, военно образование и подготовка. 

Разликата сред истинския закон и днешния е, че тогава Съединени американски щати са участници във войната. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР